GIF – Ra-Lin Retail Facility

Project Description: The Ra-Lin Retail Facility Project consists of reconstructing the parking lot with porous
pavement to capture stormwater runoff from the parking lot and the roof of the adjacent the building. In addition to the porous pavement, two bioretention areas were added. This is the second Ra-Lin project completed, the first being a green roof on their warehouse building, completed in 2015.

The 18,000 square foot parking lot was paved with porous asphalt pavement with an underground infiltration bed. In addition, roof drain modifications were made to redirect the roof runoff to the surface of the parking lot and the bioretention area for additional stormwater capture. Construction of the project was completed in 2016.

Approximately 66,988 square feet of impervious drainage area is managed by the green infrastructure system, resulting in an approximate annual capture of 1,281,300 gallons of stormwater per year.

Ra-Lin Parking LotRa-Lin Parking Lot

 

 

 

 

 

 

 

Download project details below:

Ra-Lin Parking Lot Fact Sheet

Previous post:

Project Details

$238,600
Total Amount
Cost
1,281,300
Gallons Per Year
Capture

Does this story relate
to you?
Share it !!