Lewis Park Enhancements – Green Park

Lewis Park Enhancement

This project between Save the Rain and the City of Syracuse Parks Department provided an improved basketball courts and a new parking, while helping to reduce 524,000 gallons of runoff from entering the combined sewer system annually.

A prominent feature of enhancements made to Lewis Park is a new basketball court that is made of porous asphalt, allowing stormwater to infiltrate directly through the asphalt surface and thus making the court playable even after a rain storm. Runoff is collected from Lewis Street to the north, Milton Ave to the east, walkways within the park, and the court itself. This basketball court is the third basketball court renovated by Save the Rain in conjunction with the Courts4Kids and Jim and Juli Boeheim Foundation.

Additionally, the parking area was replaced with porous asphalt to help collect runoff from structures and walkways within the park as well as from Lewis Street along the north side of the park.

Download project details below:

Lewis Park Fact Sheet (PDF)

Project Overview

 

Lewis Park Tech Specs

Technical Specifications

Lewis Park Project Plans (PDF)

Project Plans

 

Previous post:

Next Project:

Project Details

$217,285
Total Amount
Cost
524,000
Gallons Per Year
Capture

Does this story relate
to you?
Share it !!